CE ESTE CROSS-CHANNEL MARKETING?

Cross-channel marketing se refera la strategia de a utiliza mai multe canale de marketing pentru a ajunge la clienti si a le oferi o experienta consistenta si personalizata, indiferent de canalul pe care il utilizeaza. Aceasta poate include canale precum site-uri web, email marketing, retele de socializare, mesagerie instantanee, publicitate online, precum si canale offline, cum ar fi afise publicitare, televiziune si radio.

In timp ce mixul de marketing se concentreaza pe combinarea elementelor de marketing pentru a ajunge la clienti, cross-channel marketing este o strategie pentru a utiliza canale multiple pentru a ajunge la clienti si a le oferi o experienta coerenta si personalizata. Cross-channel marketing poate fi vazuta ca o extensie a mixului de marketing, deoarece implica utilizarea tacticilor din mixul de marketing pe mai multe canale pentru a ajunge la clienti si a-i mentine loiali.

In general, mixul de marketing este un concept mai general care descrie combinatia de tactici si instrumente de marketing, in timp ce cross-channel marketing este o strategie specifica care se concentreaza pe utilizarea mai multor canale pentru a ajunge la clienti si a le oferi o experienta coerenta si personalizata. Cu toate acestea, cele doua concepte sunt adesea utilizate impreuna in practica de marketing, deoarece o strategie cross-channel eficienta implica utilizarea unei combinatii adecvate de tactici din mixul de marketing pe diferite canale.

Companiile de succes inteleg ca in 2023 ar trebui sa faca digital marketing pe mai multe canale pentru a creste, prin metode organice sau platite, ca programmatic advertising.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these